Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 18.00 geopend

Tips voor een betere akoestiek op kantoor

Leestijd:
3 minuten

Een goede akoestiek is essentieel voor een prettige werkomgeving. Wanneer je geen goede akoestiek op kantoor hebt, zul je dat merken aan geluiden die door de ruimte galmen. 

Uit onderzoek blijkt dat werknemers die werkzaam zijn in een kantoor met een slechte akoestiek sneller afgeleid zijn, meer stress ervaren en zich minder op hun gemak voelen. Met een paar kleine aanpassingen is dit probleem al snel verholpen!

Raambekleding

 

Galm ontstaan doordat geluiden tegen harde en gladde oppervlakken weerkaatsen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote ramen zonder raambekleding. Het eerste wat daarom slim is om te doen, is de ramen te voorzien van een mooi stukje stof.

 

Zachte vloer

 

Net als grote ramen, kunnen harde en gladde vloeren ook galm veroorzaken. Wanneer dit het geval is kun je ervoor kiezen om kamerbreed tapijt te laten leggen. Ook een vloerkleed zal al helpen om de akoestiek te verbeteren. Meteen een goede manier om het kantoor een huiselijke sfeer te geven!

 

Bron: Pinterest 

 

Apparaten op een centraal punt

 

Niet alleen materialen kunnen helpen bij een betere akoestiek. Het is ook verstandig om goed na te denken over de plek van bepaalde apparaten. Zet bijvoorbeeld alle apparaten die veel lawaai maken centraal op één plek waar niet gewerkt wordt.

 

Planten

 

Naast het feit dat planten luchtzuiverend werken, verbeteren ze ook de akoestiek op kantoor. Combineer grote planten met wat kleinere planten op het bureau of in het raamkozijn. Planten zijn meteen een goede boost voor het interieur!

 

Kan de akoestiek bij jullie op kantoor wel wat beter? Bij Hofmans at Home adviseren we je graag. Vraag direct een offerte aan via de website of kom eens langs in onze showroom in Cuijk. De koffie staat klaar!

 

Aan de slag? Vraag direct een offerte aan!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd