Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 17.00 geopend

Terug in de tijd met Hofmans at Home

Leestijd:
2 minuten


Mientje en Sjaak zijn zes jaar bij elkaar wanneer de moeder van Sjaak in het ziekenhuis belandt. Haar kamer moet opnieuw gestoffeerd worden en Sjaak weet via een oom van Mientje aan tapijt te komen uit Oss. Hij haalt het tapijt zelf op en legt het in de kamer, wat hij heel handig doet. Al snel weten anderen hiervan en wordt hij gevraagd om bij hen ook tapijt te komen leggen. 

Vanaf dat moment legt hij, samen met twee kennissen die in een fabriek werken, tapijten in de avonduren. Dit doet hij naast zijn oorspronkelijke baan in Duitsland in de bouw. Meer en meer tapijten worden ingekocht en opgeslagen in de schuur achter het huis in Cuijk. Op dat moment zijn Mientje en Sjaak getrouwd en werkt Mientje in de ochtenden aan de lopende band van een typemachinefabriek. Het geld hebben ze hard nodig, want met maar ƒ400,- beginnen ze aan hun tapijtbedrijf.

Hun tapijtbedrijf als bijbaantje loopt al snel uit de hand. Wanneer Sjaak terugkomt uit Duitsland, eet hij wat en gaat vervolgens tapijt leggen. Op een avond komt Sjaak thuis en verrast Mientje met het feit dat hij een stuk land heeft gekocht waar hij een hal op gaat bouwen. Al eerder heeft Sjaak zijn baan in Duitsland opgezegd en wil nu vol gaan voor zijn tapijtbedrijf. Tegensputteren heeft voor Mientje geen zin, maar ze vertrouwt hem blindelings.

Op de juiste momenten maakte Sjaak de juiste beslissingen, al leek het soms wat impulsief. Die juiste beslissingen zijn nu, bijna 55 jaar later, nog steeds zichtbaar in onze prachtige showroom in Cuijk. Kom jij een keer langs?

Kom langs in onze showroom in Cuijk voor 7.600 m² aan wooninspiratie!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd