Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 18.00 geopend

Laminaat én vloerverwarming?

Leestijd:
3 minuten

Laminaat is een populaire keuze als het gaat om vloerbedekking. Het is een iets betaalbaardere variant van een massief houten vloer. Daarnaast is laminaat soms niet van parket te onderscheiden. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor vloerverwarming in plaats van de klassieke radiatoren. Heerlijk warm aan de voeten én mooi weggewerkt. Zou jij graag vloerverwarming willen onder jouw laminaatvloer, maar weet je niet zeker of dit kan? Lees dan gauw verder!

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: ja! In principe is laminaat geschikt voor vloerverwarming, maar dan moet de vloer wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

De warmteweerstand

Let bijvoorbeeld goed op de warmteweerstand van de ondervloer en het laminaat. Als deze te hoog is dan wordt de vloer niet of te langzaam warm. Hoe lager de warmteweerstand van de ondervloer, hoe beter de vloerverwarming werkt. Er zijn speciale ondervloeren te koop die geschikt zijn voor vloerverwarming. Aanrader!

De dikte

Wanneer je vloerverwarming onder een laminaatvloer legt, mag het laminaat niet te dik zijn. Simpelweg omdat de bovenkant van het laminaat naar minder snel of helemaal niet warm wordt. Hoe dunner het laminaat, hoe meer je kan profiteren van jouw vloerverwarming.

Welk laminaat is het meest geschikt?

Maar welk soort laminaat is nou echt geschikt voor vloerverwarming? Die hebben wij alvast voor je uitgekozen: PVC laminaat. Dit soort laminaat is geschikt vanwege zijn lage warmteweerstand en dunne stroken. Het is daarom een efficiënte vloer als het gaat om vloerverwarming. Deze vloersoort heeft niet per se een ondervloer nodig, maar de vloer moet wel glad zijn.

Laminaat is dus zeker geschikt wanneer je dit in combinatie met vloerverwarming wilt. Als je maar rekening houdt met een paar kleine voorwaarden. Wil je meer informatie over verschillende vloeren in combinatie met vloerverwarming? Bel ons gerust op 085 8888 001 of kom een keer langs in onze showroom in Cuijk!

Laat je inspireren in onze showroom in Cuijk en bekijk onze ruime collectie aan vloeren!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd