Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 17.00 geopend

Zo onderhoud je het beste een tapijt

Leestijd:
2 minuten

Tapijt heeft een warme en luxe uitstraling. Het brengt sfeer in ieder interieur. Wanneer je investeert in een prachtig tapijt wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Het is aan te raden om ongeveer één keer in de vier jaar jouw tapijt te laten reinigen door een specialist, maar hoe onderhoud je zelf het beste een tapijt? In deze blog vertellen we je de belangrijkste tips!

Een goed begin is het halve werk

De beste manier om ervoor te zorgen dat het tapijt er schoon uit blijft zien, is voorkomen dat hij vies wordt! Natuurlijk is dit niet helemaal te voorkomen, maar met schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur kom je al een heel eind. 

Regelmatig stofzuigen

Het is bij tapijt aan te raden om minimaal twee keer per week te stofzuigen. Hiermee haal je het meeste stof en vuil weg. Daarnaast voorkom je met regelmatig stofzuigen ook dat er looppaden ontstaan in het tapijt. Met stofzuigen zorg je er namelijk voor dat de garens weer in originele positie gaan staan. 

Geen vlek te gek

Misschien wel één van je angsten wanneer we het over tapijt hebben; vlekken. Wanneer je een vlek maakt in tapijt is er echter niet meteen nood aan de man! Zorg ervoor dat je er snel bij bent. Neem eerst overmatig vocht op, zonder dat je het in het tapijt wrijft. Doe dit altijd van buiten naar binnen toe. Gebruik geen zeephoudende schoonmaakmiddelen. Deze kunnen juist verkleuringen veroorzaken en halen de vlek slechts tijdelijk weg!

Heb je nog vragen over het onderhouden van jouw tapijt of ben je op zoek naar een nieuwe vloerbedekking? Bel ons gerust op 085 8888 001 of kom een keer langs in onze showroom in Cuijk! 

 
Kom langs in onze showroom in Cuijk voor 7.600 m² aan wooninspiratie!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd