Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 18.00 geopend

4 fouten bij het leggen van een vloer

Leestijd:
3 minuten


Zelf een vloer leggen, is nog niet zo eenvoudig zonder enige ervaring. Het is dan ook niet zo gek dat er af en toe wat fouten worden gemaakt. Wij zetten de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje zodat je je hier in ieder geval geen zorgen meer over hoeft te maken!

1. Geen rekening houden met snijverlies

Wanneer je een vloer koopt, moet je altijd rekening houden met het snijverlies. Je gaat namelijk nooit precies uitkomen met het aantal vierkante meters van de ruimte. Er blijft soms een stuk van een plank over die zo klein is dat hij niet meer in de volgende baan kan worden gelegd. Dit snijverlies is met een standaard legpatroon zo’n 7%. Om te voorkomen dat je de vloer niet kunt afmaken, bestel je altijd een beetje extra!

2. De vloer niet laten acclimatiseren

Vooral bij een houten parketvloer is het niet verstandig om meteen de vloer te gaan leggen wanneer je hem binnenkrijgt. Het is aan te raden om de vloer minimaal 48 uur in de ruimte te leggen waar hij uiteindelijk komt te liggen. Op deze manier kan de vloer goed acclimatiseren. Bij verschil in temperatuur of luchtvochtigheid kan zo’n vloer flink gaan werken (uitzetten of krimpen). Door een vloer even de tijd te geven minimaliseer je kieren, bollingen en scheuren in jouw houten vloer. Ook bij laminaat en PVC is dit van belang!

3. Ongelijke ondergrond

Het zou zonde zijn wanneer je een prachtige vloer hebt gelegd, maar erachter komt dat er oneffenheden zichtbaar zijn. Dit kan komen door een ongelijke ondergrond. Zeker bij een PVC vloer is het egaliseren van de ondergrond heel belangrijk. Ook voor laminaat en parket is een egaal oppervlak aan te raden omdat een goede ondervloer ook meteen beschermt en ondersteunt. 

4. Te strak tegen de muur aanleggen

Zoals bij punt 2 al genoemd, heeft een vloer ruimte nodig om te werken. Een vloer laten acclimatiseren is één ding, maar de vloer moet ook genoeg speling bij de muur hebben. Ga altijd uit van 1 cm tussen de vloer en de muur, zodat hij nog kan uitzetten.

Weet je van jezelf al dat je niet handig bent, geen tijd of motivatie hebt? Dan hebben we bij Hofmans natuurlijk vakmensen die jouw vloer voor je kunnen leggen. Meer weten of inspiratie opdoen? Kom gerust langs in onze showroom in Cuijk!

 
Laat je inspireren in onze showroom in Cuijk en bekijk onze ruime collectie aan vloeren!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd