Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 18.00 geopend

Het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Leestijd:
2 minuten

Een houten vloer maakt elk interieur stijlvol en geeft de ruimte een sfeervolle uitstraling. Er zijn heel veel mogelijkheden wanneer je een houten vloer legt. Zo hoef je de planken niet per se recht naast elkaar te leggen, maar zijn er verschillende legpatronen. 

De visgraat en Hongaarse punt zijn hier twee mooie voorbeelden van. Deze worden vaak door elkaar gehaald. Wat is nou precies het verschil tussen de twee legpatronen?

Visgraat vloeren

Dit legpatroon is weer helemaal trendy en zie je heel veel terugkomen in huizen, maar bijvoorbeeld ook in winkels. Bij dit legpatroon worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat er een visgraatpatroon. Dit klassieke patroon werd vroeger gebruikt in herenhuizen en geeft de ruimte een luxe uitstraling.

Hongaarse punt vloeren

Deze manier is iets minder bekend dan het visgraatpatroon. De Hongaarse punt lijkt hier wel erg op, maar is net even anders. Bij dit legpatroon worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst. Hierdoor ontstaat er een soort punt, ook wel de ‘sergeantstreep’ genoemd. 

Het verschil tussen de twee vloeren is klein, maar wel zichtbaar! Het verschil zit hem in de groeven en belijning. Bij een visgraat zijn de groeven trapsgewijs en bij een Hongaarse punt ligt het bovenste van de planken tegen elkaar. Op onderstaande afbeelding zie je links het visgraatmotief en rechts de Hongaarse punt.

Je hebt bij Hofmans at Home een enorme keuze in parket en houten vloeren. We geven je graag advies en zoeken door totdat we de perfecte vloer gevonden hebben. Daarnaast komen we de vloer bij jou thuis leggen om er voor te zorgen dat je er gegarandeerd jarenlang plezier van hebt!

Kom eens langs in onze showroom in Cuijk of bel ons voor al jouw vragen via 085 8888 001  

 
Laat je inspireren in onze showroom in Cuijk en bekijk onze ruime collectie aan vloeren!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd