Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 17.00 geopend

Hoogpolige of laagpolige vloerkleden?

Leestijd:
3 minuten

Hoogpolige of laagpolige vloerkleden?

Een vloerkleed maakt jouw interieur echt af. Ze geven de ruimte een nieuwe uitstraling en je kunt door middel van vloerkleden sfeervolle hoeken creëren in huis. Er zijn natuurlijk vele soorten vloerkleden te vinden zoals vintage, Perzische of patchwork tapijten. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen hoogpolige en laagpolige tapijten. Weten wat dit nou precies inhoudt? Lees dan gauw verder!

Hoogpolige tapijten

Zoals de naam al zegt heeft een hoogpolig tapijt een wat hogere pool. De hoogte kan variëren vanaf ongeveer 3 tot 15 cm. Deze tapijten staan bekend als zeer comfortabel en zacht, maar wat onhandiger in het onderhoud omdat vuil gemakkelijk tussen de polen gaan zitten. Hoogpolige tapijten geven jouw interieur een warme uitstraling en zorgen ook nog eens voor een goede geluiddemping. 

Drie varianten van een hoogpolig tapijt

Je hebt drie varianten van een hoogpolig tapijt: frisé, saxony en (semi-)shag. Een frisé tapijt oogt warrig door de hoge gedraaide garens. Deze techniek wordt ook wel ‘twijnen’ genoemd. Een Saxony tapijt heeft een gesneden lussenpool en dikkere getwijnde garens. Tot slot de (semi-)shag met een langere lussenpool die zorgt voor een speelse uitstraling.

Laagpolig tapijt

Een laagpolig tapijt is vaak helemaal vlak en daarom perfect voor verschillende dessins. Je ziet niet zo heel veel laagpolige tapijten met een effen kleur, maar deze bestaan natuurlijk wel. Deze tapijten zijn makkelijker in het onderhoud dan hoogpolige tapijten en passen daarom goed onder een eettafel. 

Drie varianten van een laagpolig tapijt 

Ook bij van een laagpolig tapijt zijn er drie varianten: velours, moquette  en bouclé. Een velours tapijt is heel zijdezacht omdat de vezels dicht op elkaar zijn gezet. Moquette is een vlak tapijt met dicht op elkaar gezette polen en weggesneden toppen van de poollussen. De derde variant, bouclé, heeft geen gesneden lussen waardoor dit tapijtsoort vaak een traditionele uitstraling heeft.

Vloerkeden bij Hofmans at Home

Bij Hofmans at Home hebben wij een grote collectie aan vloerkleden. We helpen je graag om een keuze te maken uit de ruim 550 vloerkleden en karpetten in onze showroom. Kom een keer langs in onze showroom en geniet van 7.600 m² aan wooninspiratie!

Kom langs in onze showroom in Cuijk en shop jouw nieuwe vloerkleed!
De zekerheid van vakmanschap
  • Advies door productspecialisten
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Vakkundig gelegd en gemonteerd