Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
NEC Official Business Partner
BEL ONS: 085 8888 001
We zijn vandaag tot 18.00 geopend

Tarkett ReStart®

Iedere installatie van vloerbedekking levert snijafval op - wat neerkomt op ongeveer 5 tot 10% van het geïnstalleerde vloeroppervlak. Daarom verzamelt en recyclet Tarkett wereldwijd snijafval en gebruikte vloeren (tapijt, linoleum, homogeen en heterogeen vinyl).

Hofmans at Home is trots om sinds de lancering van het ReStart® programma deel uit te maken van dit duurzame initiatief. 

https://www.hofmansathome.nl/write/Afbeeldingen1/content/restart_afbeelding.png?preset=content

Enkele voorbeelden van de recycle initiatieven zijn:

Gebruikte PVC omzetten in nieuwe vloeren
Schone PVC restanten worden gerecycled in een hoogwaardige grondstof voor nieuwe Tarkett-vloeren. 

De kringloop van tapijttegels sluiten
In de Nederlandse productievestiging in Waalwijk heeft Tarkett een baanbrekende technologie ontwikkeld waarbij de twee belangrijkste componenten van tapijttegels gescheiden kan worden - de garen en tapijtrug - waarbij ruim 95% van de zuiverheid van de garens wordt behouden. De Eco-Base®-tapijtrug is 100% recyclebaar en wordt gebruikt in het productieproces van Tarkett. De garen worden teruggestuurd naar de partner zodat het kan worden geregenereerd to "Econyl®-garen". 

De recycling van snijafval en gebruikte linoleumvloeren
Zowel snijafval als gebruikte vloeren worden omgezet in linoleum-poeder dat als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe linoleum producten van Tarkett. Daarnaast wordt er gewerkt aan een duurzame oplossing voor het recyclen van gebruikt linoleum, wat een industrie-brede uitdaging is. 

De recycling van gebruikt vinyl
Tarkett is in staat om vinyl te scheiden van lijm- of betonresten, om er vervolgens vinyl granulaat van te maken dat wordt geïntegreerd in de productie van nieuwe homogene vloeren. 

Bron: Tarkett®
https://www.hofmansathome.nl/write/Afbeeldingen1/content/restart.jpeg?preset=content